Blisterele care apar pe talpa sau pe talpa picioarelor pot fi un simptom al piciorului atletului. Comunitatea medicală se referă la această afecțiune ca tinea pedis. Blisterele apar în unele cazuri de picior de atlet, dar nu în toate. Ciuperca care provoacă piciorul atletului se poate răspândi în alte părți ale corpului. Pentru a preveni acest lucru, nu trebuie să alegeți sau să atingeți blisterele sau alte simptome vizibile, cum ar fi răni și solzi.

Ciuperca poate infecta, de asemenea, unghiile de la picioare, mâinile, și vintre. Spălați-vă imediat pe mâini dacă atingeți zona infectată.Puteți evita piciorul atletului cu mai multe strategii de prevenire.Mai jos este o imagine a blisterelor cauzate de piciorul atletului. Blisterele apar, în general, pe talpa sau pe talpa piciorului.

Tratament antifungic

1Există multe modalități de a trata piciorul sportivului cu medicamente disponibile peste tejghea (OTC) sau pe bază de rețetă.OTC topicals. Poate doriți să încercați tratamente OTC pentru a gestiona piciorul atletului. Antifungice tratamente topice țintă și ucide ciuperca. Acestea durează câteva săptămâni sau o lună pentru a trata. Găsiți Spray-uri topice, creme sau pulberi online. Acasă căi de atac. Există câteva tratamente la domiciliu pe care poate doriți să le încercați pentru piciorul sportivului, inclusiv peroxid de hidrogen și ulei de arbore de ceai. Deoarece tratamentele la domiciliu nu sunt ca alte produse și medicamente, ar trebui să le utilizați cu prudență. Puteți cumpăra peroxid de hidrogen și ulei de arbore de ceai online.

Rețete. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie un tratament antifungic topic sau oral mai agresiv dacă piciorul atletului dvs. este un caz sever sau nu răspunde la tratamentele topice. Corticosteroizi. De asemenea, medicul dumneavoastră vă poate prescrie un corticosteroid pentru a fi utilizat cu tratamente antifungice pentru ameliorarea disconfortului. Cauze. Puteți obține blistere de la piciorul sportivului dacă picioarele dvs. intră în contact cu un anumit tip de ciupercă.

Trichophyton mentagrophytes provoacă piciorul atletului inflamator. Acest tip de picior de atlet provoacă blistere și este mai puțin răspândită decât alte tipuri de condiție. Piciorul sportivului se poate întâmpla oricui și apare atunci când piciorul intră în contact cu o ciupercă care crește într-un mediu umed.

Blistere sunt umplute cu puroi

2Apare în până la 15 procentsursa de încredere a populației. Bărbații au mai multe șanse să contracteze piciorul sportivului, la fel ca și cei cu anumite afecțiuni de sănătate, cum ar fi diabetul și eczema. Este posibil să observați că blisterele cauzate de piciorul sportivului sunt ridicate de pe piele și umplute cu lichid. De obicei, lichidul din interiorul blisterelor nu este problematic, mai ales dacă este clar.

Este posibil să aveți o infecție secundară dacă blisterele sunt umplute cu puroi. Un tip de infecție care poate apărea cu blisterele piciorului sportivului este streptococul din grupa A. Această infecție bacteriană va necesita tratament suplimentar. Simptome. Alte simptome ale piciorului de atlet pot apărea cu blisterele, inclusiv scalarea pielii roșeață mâncărime, arsură și disconfort piele crăpată
excesul sau îngroșarea pielii. Aceste simptome pot apărea atât pe talpa piciorului, cât și între degetele de la picioare. Uneori este posibil să observați chiar blistere și alte simptome în altă parte a corpului dvs dacă ciuperca care provoacă piciorul atletului dvs. declanșează o reacție imună.

Este posibil să nu fie evident că blisterele de pe picioare sunt legate de piciorul atletului. Există și alte afecțiuni care pot provoca blistere, inclusiv contact sau dermatită atopică infecție bacteriană boala buloasă piele uscată psoriazis. Blisterele pot provoca durere, mai ales dacă aplicați presiune atunci când stați în picioare, mergeți sau alergați. Este posibil să aveți nevoie de blistere drenate de medicul dumneavoastră pentru a ameliora disconfortul.

Păstrarea picioarelor curate

3Prevenirea. Puteți preveni apariția piciorului și a blisterelor sportivului, păstrându-vă picioarele curate și departe de mediile umede. Unele strategii pentru a evita contractarea ciupercii care provoacă piciorul atletului includ.

Păstrarea picioarele curate uscarea picioarelor când se udă permițându-vă picioarele să respire mergând desculți când puteți
purtarea de pantofi care permit circulația purtarea de pantofi diferite în fiecare zi să se usuce fiecare pereche bine înainte de a purta din nou purtați șosete de bumbac și schimbați-le de câteva ori pe zi dacă picioarele transpirați purtarea flip-flops sau sandale de cauciuc atunci când se utilizează dușuri publice, sau atunci când mersul pe jos pe alte suprafețe umede, cum ar fi punțile piscină. Când să vezi un doctor. Există mai multe motive pentru care poate doriți să vizitați un medic dacă aveți blistere asociate cu piciorul atletului, inclusiv dacă.

starea ta nu se îmbunătățește după tratarea simptomelor la domiciliu blisterele provoacă durere atunci când stați sau mergeți sau interferați cu activitățile zilnice blisterele se agravează sau par a fi umplute cu puroi aveți apariții repetate ale piciorului de atlet
aveți diabet sau o afecțiune de sănătate care vă compromite sistemul imunitar Medicul dumneavoastră vă poate examina blisterele, precum și alte simptome pentru a vă diagnostica și trata starea.