Hipertensiunea arterială sau hipertensiunea arterială apare atunci când tensiunea arterială crește până la niveluri nesănătoase. Măsurarea tensiunii arteriale ia în considerare cantitatea de sânge care trece prin vasele de sânge și cantitatea de rezistență pe care o întâlnește sângele în timp ce inima pompează. Arterele înguste cresc rezistența. Cu cât arterele sunt mai înguste, cu atât va fi mai mare tensiunea arterială. Pe termen lung, presiunea crescută poate provoca probleme de sănătate, inclusiv boli de inimă.

Hipertensiunea arterială este destul de frecventă. De fapt, deoarece liniile directoare s-au schimbat recent, este de așteptat ca aproape jumătate dintre adulții americani să fie diagnosticați cu această afecțiune. Hipertensiunea arterială se dezvoltă de obicei pe parcursul mai multor ani. De obicei, nu observați niciun simptom. Dar chiar și fără simptome, hipertensiunea arterială poate provoca leziuni vaselor și organelor de sânge, în special creierului, inimii, ochilor și rinichilor.

Modul de viață sănătos se schimbă

1Detectarea precoce este importantă. Citirile regulate ale tensiunii arteriale vă pot ajuta pe dumneavoastră  medicul dumneavoastră să observați orice modificare. Dacă tensiunea arterială este crescută, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă verifice tensiunea arterială timp de câteva săptămâni pentru a vedea dacă numărul rămâne ridicat sau revine la niveluri normale.

Tratamentul pentru hipertensiune arterială atât medicamente pe bază de rețetă, cât și modificări ale stilului de viață sănătos. Dacă afecțiunea nu este tratată, aceasta ar putea duce la probleme de sănătate, inclusiv atac accident vascular cerebral. Hipertensiunea primară se mai numește hipertensiune esențială. Acest tip de hipertensiune arterială se dezvoltă în timp, fără o cauză identificabilă. Majoritatea oamenilor au acest tip de hipertensiune arterială.

Cercetătorii încă nu sunt clare ce mecanisme determină creșterea lentă a tensiunii arteriale. O combinație de factori poate juca un rol. Acești factori includh. Gene unii oameni sunt predispuși genetic la hipertensiune. Acest lucru poate fi de la mutații genetice sau anomalii genetice moștenite de la părinții tăi. Schimbări fizice: dacă ceva din corpul tău se schimbă, poți începe să întâmpini probleme în tot corpul. Hipertensiunea arterială poate fi una dintre aceste probleme. De exemplu, se crede că modificările funcției renale datorate îmbătrânirii pot afecta echilibrul natural al sărurilor și fluidelor organismului.

Această modificare poate determina creșterea tensiunii arteriale a corpului. Mediu: în timp, alegeri nesănătoase stil de viață, cum ar fi lipsa de activitate fizică și dieta saraca poate lua amprenta asupra corpului tau. Alegerea stilului de viață poate duce la probleme de greutate. A fi supraponderal sau obez vă poate crește riscul de hipertensiune arterială. Aceste simptome necesită asistență medicală imediată.

A ști dacă aveți tensiune arterială crescută

2Acestea nu apar la toți cei cu hipertensiune arterială, dar așteptarea apariției unui simptom al acestei afecțiuni ar putea fi fatală. Cel mai bun mod de a ști dacă aveți hipertensiune arterială este să obțineți citiri regulate ale tensiunii arteriale. Majoritatea cabinetelor medicilor iau o citire a tensiunii arteriale la fiecare întâlnire. Dacă aveți doar un fizic anual, discutați cu medicul dumneavoastră despre riscurile dvs. pentru hipertensiune arterială și alte lecturi de care este posibil să aveți nevoie pentru a vă ajuta să vă urmăriți tensiunea arterială. De exemplu, dacă aveți un istoric familial de boli de inimă sau aveți factori de risc pentru dezvoltarea afecțiunii, medicul vă poate recomanda să vă verificați tensiunea arterială de două ori pe an.

Acest lucru vă ajută pe dumneavoastră și pe medicul dumneavoastră să rămâneți la curent cu orice probleme posibile înainte de a deveni problematice. Diagnosticarea hipertensiunii arteriale este la fel de simplă ca și citirea tensiunii arteriale. Majoritatea cabinetelor medicilor verifică tensiunea arterială ca parte a unei vizite de rutină.

Dacă nu primiți o citire a tensiunii arteriale la următoarea întâlnire, solicitați una.Dacă tensiunea arterială este crescută, medicul dumneavoastră vă poate solicita să aveți mai multe citiri pe parcursul a câteva zile sau săptămâni. Un diagnostic de hipertensiune arterială este rar dat după o singură lectură. Medicul dumneavoastră trebuie să vadă dovezi ale unei probleme susținute. Asta pentru că mediul poate contribui la creșterea tensiunii arteriale, cum ar fi stresul poate simti fiind la cabinetul medicului.

Discutați cu medicul dumneavoastră despre riscurile dumneavoastră pentru hipertensiune arterială

3De asemenea, nivelul tensiunii arteriale se schimbă pe parcursul zilei.Dacă tensiunea arterială rămâne ridicată, medicul dumneavoastră va efectua probabil mai multe teste pentru a exclude condițiile de bază. Aceste simptome necesită asistență medicală imediată. Acestea nu apar la toți cei cu hipertensiune arterială, dar așteptarea apariției unui simptom al acestei afecțiuni ar putea fi fatală.Cel mai bun mod de a ști dacă aveți hipertensiune arterială este să obțineți citiri regulate ale tensiunii arteriale. Majoritatea cabinetelor medicilor iau o citire a tensiunii arteriale la fiecare întâlnire.

Dacă aveți doar un fizic anual, discutați cu medicul dumneavoastră despre riscurile dvs. pentru hipertensiune arterială și alte lecturi de care este posibil să aveți nevoie pentru a vă ajuta să vă urmăriți tensiunea arterială.De exemplu, dacă aveți un istoric familial de boli de inimă sau aveți factori de risc pentru dezvoltarea afecțiunii, medicul vă poate recomanda să vă verificați tensiunea arterială de două ori pe an. Acest lucru vă ajută pe dumneavoastră și pe medicul dumneavoastră să rămâneți la curent cu orice probleme posibile înainte de a deveni problematice.

Diagnosticarea hipertensiunii arteriale este la fel de simplă ca și citirea tensiunii arteriale. Majoritatea cabinetelor medicilor verifică tensiunea arterială ca parte a unei vizite de rutină. Dacă nu primiți o citire a tensiunii arteriale la următoarea întâlnire, solicitați una. Dacă tensiunea arterială este crescută, medicul dumneavoastră vă poate solicita să aveți mai multe citiri pe parcursul a câteva zile sau săptămâni. Un diagnostic de hipertensiune arterială este rar dat după o singură lectură. Medicul dumneavoastră trebuie să vadă dovezi ale unei probleme susținute.

Asta pentru că mediul poate contribui la creșterea tensiunii arteriale, cum ar fi stresul poate simti fiind la cabinetul medicului. De asemenea, nivelul tensiunii arteriale se schimbă pe parcursul zilei. Dacă tensiunea arterială rămâne ridicată, medicul dumneavoastră va efectua probabil mai multe teste pentru a exclude condițiile de bază.