Parazitii sunt organisme vii care nu pot trăi independent în mediu, dar au nevoie pentru a trăi, a crește și a se reproduce, un organism care aparține unei specii diferite, numit “guest”, uman sau animal (sau plantă) la care, sau în care locuiesc, și de a lua de la un adăpost, beneficiul și hrană, de obicei, în detrimentul gazdei în sine, care trece printr-un deteriorarea biologică.

Natura însăși ne ajută în eliminarea paraziților, oferindu-ne tot ce este necesar, trebuie doar să repetați aceste tratamente periodic și să urmați câteva reguli simple, astfel încât să nu mai trebuiască să procedăm din nou la dezinfecție intensivă. Pentru a îndepărta rapid de la sol orice insecte care pot deteriora gazonul sau răsadurile de grădină, puteți utiliza un insecticid natural care poate fi achiziționat într-un magazin specializat sau pregătindu-l acasă.

În primul rând, trebuie subliniat faptul că paraziții sunt organisme care trăiesc și se hrănesc cu un alt organism. Cele mai frecvente sunt cele intestinale, care se stabilesc în intestinul mic și gros. Există, de asemenea, mai multe tipuri. Prin urmare, simptomele unei infecții parazitare pot fi la fel de diverse.

Termenul parazit provine din greacă , din unirea prefixului parà = aproape, cu substantivul sitos = mâncare, pentru a indica cine se hrănește la altul și tocmai în cazul nostru Cine se hrănește în detrimentul unei alte ființe vii. Printre paraziți care trăiesc în afara gazdă (ectoparaziți, din greacă ektòs = off) nu sunt purici, paduchi, capuse, acarieni, lipitori si paraziti care traiesc in interiorul (endoparaziților, din greacă èndon = înăuntru) un alt organism, există paraziți intestinali, care pot infesta oameni, și, uneori, poate migra din intestine în alte organe, de a le deteriora.

Paraziții intestinali sunt împărțiți în paraziți

Paraziții intestinali sunt împărțiți în parazițiParaziții intestinali sunt împărțite în paraziți, atât unicelulare (protozoare, din greacă de protoni = prima și zoon = animal), și paraziți multicelulare (metazoans, din grecescul meta = dincolo, și zoon = animal); acestea din urmă sunt, în general, menționată ca helminți (de la grecescul elmins = vierme), sau viermi intestinali. Viermii intestinali paraziți ai omului sunt, de asemenea, împărțiți în “viermi cilindrici” sau nematode (din grecescul NEMA = fir și eides = formă) și “viermi plane” sau viermi plane (din grecescul platys = plat).

În acest context ne vom ocupa în special cu cele mai comune și răspândite pluricelulare paraziti intestinali, oxiuri și lați, pentru a elimina ceea ce este posibil pentru a interveni, de asemenea, cu ajutorul de plante suplimente cu parasiticidal acțiune, dar inofensiv pentru om.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a estimat că în întreaga lume există aproximativ 3, 5 miliarde de persoane care suferă de parazitoză intestinală (o boală cauzată de paraziți). Dintre acestea, 450 de milioane sunt copii cu manifestări clinice simptomatice: problema este foarte frecventă la vârsta de 5 până la 14 ani, datorită sistemului imunitar care nu este încă matur și complet dezvoltat. Cu toate acestea, parazitoze intestinale pot apărea, de asemenea, la adulți, în special cei care sunt în situații deosebite de fragilitate, imunitar, sau în medii de igienă-condițiile sanitare sunt precare, cum ar fi în țările în curs de dezvoltare, în care parazitismul este o problemă endemică, care este, înrădăcinate și prezent în mod constant.

Cu toate acestea, nu trebuie să credem că paraziții intestinali sunt prerogativa țărilor sărace: chiar și în cele mai avansate țări din Vest, inclusiv în ale noastre, paraziții intestinali sunt mai frecvenți decât vă puteți imagina, chiar și pentru mobilitatea crescută a populației și creșterea fenomenelor de migrație.

Viermii intestinali au comportamente spontane care favorizează infestarea

Viermii intestinali au comportamente spontane care favorizează infestareaInfestărilor cu paraziți intestinali pot apărea cu diferite metode, dar, în general, odată cu intrarea parazitului în stadiul de larvă sau prin ingestia de ouă, prin consumul de alimente crude, cum ar fi carne sau pește crud sau insuficient, sau alimente contaminate sau apă, cum ar fi legume infestate și se spală un pic atent, sau prin contactul cu fecale, deșeuri și obiecte contaminate, în special dacă mâinile nu sunt spălate de multe ori, și periat cu grijă sub unghii, și sunt aduse murdar gura ca ei sunt de multe ori copii.

Paraziții intestinali provoacă simptome clinice care depind de tipul de parazit și de stadiul său de dezvoltare, http://deprofesiemedic.ro/germixil-tablete-pentru-combaterea-parazitilor-umani/ de localizarea acestuia și de nivelul de infestare, de sistemul imunitar al individului afectat și de alte variabile legate de tipul de parazit și de ciclul său de viață.

De obicei, pentru mulți paraziți, organismul gazdă nu manifestă simptome de severitate deosebită, cum ar fi moartea unui oaspete, un eveniment care ar duce la moartea parazitului sau parazitul are un ciclu de viață care se termină înainte de moartea gazdei. În mod obișnuit, simptomele sunt nespecifice, care sunt, de asemenea, comune altor patologii și, prin urmare, nu sunt ușor detectabile și, de asemenea, sunt destul de moderate, frecvent în detrimentul tractului gastro-intestinal, cum ar fi dureri abdominale, colită, greață, constipație sau diaree, mâncărime și iritație nivel anal, etc, dar pentru că continuă mult timp, pot deveni foarte enervante și pot compromite calitatea vieții.

Taenia solium are ca gazdă intermediară

Taenia solium are ca gazdă intermediarăTaenia solium are ca gazda intermediara porcul, fiind om, gazdă definitivă; celelalte două specii ca gazdă intermediară, sau vite sau porci și vite, și întotdeauna omul ca gazdă definitivă, care pot fi afectate de infestare, hrănirea cu carne crud sau insuficient de aceste animale, care conțin larvele viermelui.
Au ajuns în intestinul uman, să adere la zidurile sale și începe să crească: principala caracteristică a Teniei este o lungă perioadă de vierme plat segmentat, prevăzut o primă parte incorect numit cap (scolice), echipat cu cârlige și ventuze cu care se aderă la pereții intestinali; din scoarta provin numeroase segmente contigue de 1-1, 5 cm (proglottids) care șerpuiesc de-a lungul intestinului pentru o lungime considerabilă, chiar de câțiva metri, absorbind din conținutul său de substanțe nutritive de care parazitul are nevoie, deoarece este lipsit de sistemul digestiv, scăderea acestora din gazda sa. La proglottids sunt hermafrodite și auto-fertiliza producătoare de ouă, care sunt emise cu fecale, împreună cu alte mature proglottids încărcate cu ouă, care, atunci când în mediu se pot infecta alte persoane.

Pentru a diagnostica prezența teniei, care este foarte lungă durată și poate trăi în interiorul gazdei, dacă nu intervin, chiar și mulți ani, este necesar să se examineze fecale, în care, în general, se găsesc atât ouă și proglottide.

Taenia poate provoca tulburări ale aparatului intestinal, cum ar fi diaree alternând cu constipație, dureri abdominale, uneori, greață sau vărsături, și de descărcare de gestiune de proglottids pentru anal, precum și a produce în individ, care este afecțiune, un sentiment de slăbiciune și oboseală, aparent nefondate, și o pierdere în greutate chiar și cu o putere substanțială, probabil, cauzată de deficiențe de vitamine și minerale. Uneori pot apărea nervozitate, neliniște, tulburări de somn, foame excesivă, cefalee sau alte manifestări subiective.